Hvor mange land spiller cricket

Cricket er en verdensomspennende sport som dyrkes i land på tvers av kontinenter. Den er ikke bare begrenset til noen få nasjoner, men kjærligheten til cricket er dypt forankret i mange deler av verden. Cricket er en fengslende blanding av strategi, dyktighet og utholdenhet, og har klart å overskride landegrensene og fenge publikum over hele verden. Men ofte dukker spørsmålet opp: Hvor mange land deltar egentlig i denne spennende sporten? Her tar vi et dypdykk i cricketens verden og dens globale rekkevidde.

Cricket rundt om i verden: En oversikt

Cricket har sin opprinnelse i England, men sjarmen overskred snart landegrensene. På begynnelsen av 2000-tallet spilles og verdsettes sporten i land på flere kontinenter, blant annet i Asia, Europa, Afrika og Australasia. Sporten har blitt synonymt med kulturarv i land som India, Australia, Sør-Afrika og mange flere.

Ifølge International Cricket Council (ICC), som er det styrende organet for cricket på verdensbasis, er det for tiden 104 medlemsland. Dette tallet inkluderer både fullverdige medlemmer og assosierte medlemmer. De fullverdige medlemmene, totalt 12, er land der cricket er fast etablert og organisert. Dette inkluderer land som India, Australia, England og andre. Disse landene har privilegiet å delta i testkamper, den lengste formen for cricket som regnes som cricketsportens høyeste standard.

De assosierte medlemmene, som består av 92 land, er de landene der spillet fortsatt er under utvikling. De deltar i de kortere formatene av cricket, inkludert One Day Internationals (ODIs) og Twenty20 Internationals (T20Is). Noen av de assosierte medlemmene inkluderer land som Nepal, Oman, Canada og andre. Det er viktig å merke seg at disse landene har vist betydelige forbedringer i cricketstandarden i løpet av årene og er i ferd med å tette gapet til landene som er fullverdige medlemmer.

Hvordan cricketnasjonene styres: ICC og dens rolle

International Cricket Council (ICC), grunnlagt som Imperial Cricket Conference i 1909, er det internasjonale styringsorganet for cricket. ICC har ansvaret for å organisere internasjonale cricketturneringer og opprettholde sportens integritet.

Det finnes tre nivåer av medlemskap i ICC: Fullverdige medlemmer, assosierte medlemmer og tilknyttede medlemmer. Fullverdige medlemmer er de landene som spiller testcricket, cricketsportens mest prestisjefylte nivå. Assosierte medlemmer er land der cricket er godt etablert og organisert, men som ennå ikke har oppnådd teststatus. Assosierte medlemmer er land der cricket spilles i henhold til internasjonalt anerkjente lover.

ICC arrangerer ulike internasjonale cricketturneringer, der ICC Cricket World Cup er den mest kjente. Andre store turneringer er T20 World Cup, World Test Championship og Women's World Cup. Disse turneringene lar cricketspillende nasjoner konkurrere mot hverandre på en global scene, og gir dem muligheten til å vise frem sine cricketferdigheter og fremgang.

Konklusjon

Cricket som sport har ekspandert langt utover sitt fødested og har nådd ut til flere verdenshjørner. Per i dag er 104 land offisielt anerkjent av ICC som cricketspillende nasjoner. Cricket spilles imidlertid også uformelt i flere andre land, noe som viser sportens universelle appell. ICC, som er det styrende organet, sørger for at sportens integritet opprettholdes og fremmer den i land der den fortsatt er under utvikling. Etter hvert som cricket fortsetter å vokse, er det sannsynlig at stadig flere land vil omfavne denne spennende sporten.

Siste nytt